Vi får ofta frågor om hur man dimrar LED-strips och ljuslister med Plejd som ljusstyrningsmetod. Många har idag redan valt Plejd som en del av sin ljusstyrning i sitt hem och vill helt enkelt bygga ut med annan typ av belysning, så som ledstrips och ljuslister. Vi ska försöka förklara så enkelt som möjligt om vilka produkter du behöver för att smidigt kunna styra ljuset i dina ledstrips med Plejd. 

Så här väljer du en Plejd-kompatibel transformator / driver till din LED strip

1. Plejd Dosdimmer (DIM-01) eller Plejd Krondimmer (DIM-02)

2. Välj en passande dimbar LED transformator med Fasdim (Finns för 12V eller 24V)

3. Fungerar med samtliga ledstrips och ljuslister

 

Koppla samman Plejd till ledstrips och ljuslister

kopplingsschema led strips plejd
Ovan ser ni kopplingsschema samt bild på hur man kan koppla LED-strips och Plejd tillsammans med LED transformator (fasdimring). Hur enkelt som helst!

 

Fungerar Plejd med våra produkter? 

Plejd fungerar alldeles utmärkt tillsammans med våra ledstrips, ljusslingor och ljuslister. Det enda du behöver tänka på är att göra rätt val vid transformator, så att du väljer den med fasdimring. På så sätt kan LED-stripsen enkelt kommunicera med Plejd och därefter styras på önskvärt vis. 

Exempel på användningsområden är ledstrips till bänkbelysningen i köket, eller ljuslister i trappan, eller altanbelysning. Vi försöker ständigt utveckla och bygga på vårt sortiment med de bästa produkterna för alla typer av styrningsmöjligheter. Eftersom Plejd är stort i Sverige har vi sett till att bli proffs på att kunna erbjuda professionell belysning, men även styrningsmöjligheterna just för Plejd. Vilket vi är mycket stolta över! 

 


Relaterade Produkter

 1. Led tejp 5W/m 24V IP20 Led tejp 5W/m 24V IP20
  Dekorationsljus
  Trappa
  Led tejp 5W/m 24V IP20
  Från 107 kr
 1. Led tejp 15W/m 12V IP20 Led tejp 15W/m 12V IP20
  Butikshyllor
  Bänkbelysning
  Led tejp 15W/m 12V IP20
  Från 176 kr
 1. Led tejp 20W/m 24V IP20 Led tejp 20W/m 24V IP20
  Allmänbelysning
  Ljusstark
  Led tejp 20W/m 24V IP20
  Från 251 kr
 1. Aluprofil Infälld låg 22x6mm
  Från 80 kr