Här är ett exempel på hur ledstrip kan användas i en garderob som garderobsbelysning. Ofta är garderober rätt små och man har många mörka klädesplagg. Dessutom så kanske de bara belyses av en ljuspunkt, t.ex. en glödlampa.

Genom att använda ledstrip kan man ge garderoben mycket mer ljus. Ljuset blir utspritt över en större yta och man kan även ha ljus bakom kläderna. Eftersom LED strip inte blir varm så behöver man inte ha lika långt säkerhetsavstånd mellan belysningen och kläderna som med glödlampor och halogenlampor. Genom att använda ljus både bakom och framför så känns genast garderoben större.

I denna garderob har de satt en ledstrip på 10W/m monterad i en trekantslist i framkanten av garderoben vid taket. Sen har de också lagt en ledstrip på 15W/m i en vanlig uprofil-aluminiumlist bakom kläderna i mitthöjd. Både dessa är sedan ihopkopplade till en transformator på 60W.

Med dessa två led-strip-armaturer får garderoben helt nytt liv. Den blir större och man hittar bättre bland sina kläder.

Garderob utan belysning respektive med två ledlister tända

 Led lister i garderob

 

Trekantslisten med ledstrip i som är monterad i framkant av garderoben